Fundament & identiteit

Hoe definieer je de fundamenten en identiteit van je onderneming? Jouw onderneming weerspiegelt jouw persoonlijkheid. Persoonlijk vind ik het belangrijk dat je als bedrijf laat zien dat je authentiek bent, dat je als ondernemer trouw en echt bent. Dat je als bedrijf je niet anders voordoet, dat je mensen een inzicht geeft in je bedrijf, dat je staat voor je waarden en normen. Hoe heb jij de fundamenten & identiteit van jouw onderneming gedefinieerd?

Fundering verstevigen

Toen ik ruim 12 jaar geleden, op 25-jarige leeftijd, samen met mijn compagnon onze eerste onderneming startte, was dat enorm spannend. In de jaren die volgden hebben we de fundamenten en identiteit van van onze onderneming verstevigd door hier steeds weer naar terug te gaan. Met elkaar en ons team in gesprek te gaan over de waarden en normen die belangrijk waren voor ons. Met elkaar te bespreken welke ervaring wij wilden dat klanten (en personeel) met ons en ons bedrijf hadden.

Richting geven met je fundament en identiteit

Door het beschrijven van je fundament en identiteit geef je richting aan de koers van je bedrijf. Op elk moment kan je jouw beschreven waarden en normen erbij pakken en kijken of de beslissing die je wilt nemen past bij jouw identiteit. Is de verandering een aanvulling hierop? Of is het nodig om iets aan het plan te sleutelen waardoor het beter aansluit?

Fundamenten en identiteit onderneming
Fundamenten en identiteit onderneming
Fundamenten en identiteit onderneming

Start van nieuwe onderneming

Inmiddels ben ik, na afscheid te hebben genomen van de kinderopvang en een fijne sabbatical, gestart met mijn nieuwe onderneming. Ook nu heb ik mijn fundament en identiteit vastgelegd. Heel eenvoudig ben ik begonnen met het schrijven van mijn verhaal. Ik heb opnieuw gemerkt hoe fijn het is om dit uitgewerkt te hebben. Hoe het helpt bij het nemen van beslissingen, en ik geloof echt dat dit ook voor jou waardevol zal zijn.

Wat is jouw fundament en identiteit?

Het is wellicht wat lastig om te bepalen wat de fundament en identiteit van jouw onderneming is. Met business mentoring kan ik je helpen bij het brainstormen en formuleren van jouw fundament en identiteit. Waarom doe je wat je doet? En vergeet niet, wat is voor jou de optimale werkomgeving om je doelen te bereiken? Want dat is iets wat ik als een van de lessen heb meegenomen uit mijn vorige onderneming. Hoe belangrijk het is om ook naar je eigen werkomgeving te kijken en te zien hoe je die kan optimaliseren. De fundamenten en de identiteit van jouw onderneming, zijn er ook voor jou!

Interesse?

Geïnteresseerd in business mentoring? Leuk, ik kijk ernaar uit je te ontmoeten! Stuur mij een berichtje via het contactformulier, en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Of je nu op zoek bent naar een business mentor, zakelijke portretten, content voor je socials, of het vastleggen van kostbare herinneringen, ik ben er om jou te helpen. Samen kunnen we mooie momenten creëren en deze voor altijd vastleggen.

Wat kan ik voor je betekenen?