Business mentoring

mijn aanbod

Business mentoring om jou als ondernemer te inspireren en bemoedigen bij de groei van je onderneming. Heel praktisch en concreet werken we aan een strategie die jouw bedrijf helpt om te groeien. 

Om te beginnen, begin.
Als business mentor daag ik je uit om nieuwe uitdagingen aan te gaan en ambities waar te maken.

Vanuit mijn vorige onderneming weet ik hoe belangrijk structuur is. Hoe helpend het is om een helder plan te hebben om je visie en ideeën ten uitvoer te brengen. Ik ben ruim 10 jaar lang ondernemer geweest binnen de kinderopvang. In die jaren heb ik gezien dat rust, reinheid en regelmaat net zo belangrijk is voor een onderneming zelf als dat het is voor de ontwikkeling van kinderen.

Als business strateeg ga ik samen met jou aan de slag om nieuwe uitdagingen aan te gaan en ambities waar te maken. Sessies met andere ondernemers vind ik inspirerend en mijn creativiteit in het bedenken van oplossingen en strategieën deel ik graag met jou. Dat resulteert in doelgerichte begeleiding en creatieve oplossingen waarmee ik jou kan inspireren om je doelen te bereiken!


 "Als business strateeg help ik graag andere ondernemers om hun onderneming verder te ontwikkelen"


Heb je een visie of idee voor ogen, maar mis je een heldere structuur en een strategie om deze tot uitvoering te brengen? 

Ontdek mijn
aanbod

Wat ik voor jou kan betekenen

Brengt hetgeen ik vandaag doe, mij dichter bij waar ik morgen wil zijn?

Vraag jezelf...

Een mentor kijkt vanuit andere ogen naar jouw onderneming en helpt jou om zelf ook van een afstand naar je onderneming en processen te kijken. Hierdoor wordt het voor jou gemakkelijker om je minder te laten overweldigen en weer ruimte te voelen om te prioriteren, resultaten te behalen en focus te houden.

Samen op afstand naar je onderneming kijken

Als je net een onderneming start komt er veel op je af. Je kan ook met zaken geconfronteerd worden waar je nog geen ervaring mee hebt. Dan is het fijn dat je een sparringpartner hebt die met je meekijken en haar expertise met je deelt, zodat jij weer kan doorgroeien met je onderneming.

Je bent net gestart als ondernemer en zoekt een sparringpartner

Je onderneming loopt financieel niet zoals je voor ogen had en je gelooft dat je betere resultaten kan halen. Je weet alleen niet hoe. Misschien vraag je eigenlijk te lage prijzen voor de waarde van je product/dienst omdat je bang bent dat je geen klanten krijgt? Ik help je bij het maken van een helder strategisch en actieplan plan over waar jij naar toe wilt met je bedrijf.

Je financiële resultaten vallen tegen

Je wilt je bedrijf laten groeien en hebt verschillende ideeën, maar je weet niet waar je moet beginnen. Daarnaast werk je heel veel in je bedrijf, waardoor je geen tijd hebt om aan de groei van je bedrijf te werken. Je hebt behoefte om even afstand te nemen van je onderneming en met een ondernemer over jouw bedrijf te sparren zodat jij antwoord kan krijgen op jouw vraagstuk.

Je wilt groeien met je onderneming

Je weet dat je met jouw product/dienst iets te bieden hebt, maar er komt meer bij het ondernemerschap kijken dan je van te voren had kunnen bedenken. Je zoekt een sparringpartner waar je bij terecht kan met praktische vragen en tips. Als business mentor help ik je met mijn expertise tijdens de uitvoering van je (financiële) doelen.

Je loopt vast in het ondernemerschap

Je bent en onzeker en bij het maken van beslissingen twijfel je of je alle aspecten voldoende overwogen hebt. Je weet niet waar je moet beginnen met bij het uitvoeren van al je ideeën. Je voelt dat je de behoefte hebt aan verheldering. Als business mentor kan ik je een frisse blik bieden. Ik deel mijn expertise graag met je!

Je bent onzeker over je ondernemerschap

Welke waarden en normen zijn voor jou belangrijk? Welke ervaring wil je dat klanten (en personeel) met jouw bedrijf hebben? En ook belangrijk optimale werkomgeving voor jou om te creëren? Je hebt behoefte aan iemand vanuit betrokkenheid met je meedenkt met jouw unieke situatie. Ik kan je als business mentor hierbij helpen! 

Je bent zoekende naar je fundament en identiteit

Na de mentoringsessie ga jij doelgericht aan de slag met de volgende stap. Ga je voor meer groei en wil je langer samenwerken? Leuk! Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een halfjaar traject of de strippenkaart

05. Groei

De dag van de mentoringsessie is aangebroken. In alle rust gaan we online of live aan de slag met jouw situatie en vraagstukken. 

04. Dag van mentoringsessie

Het is tijd om je voor te bereiden op de mentoring en de vragenlijst in te vullen. Jouw antwoorden helpen mij om een goed beeld te krijgen van jouw situatie en vraagstukken.

03. Voorbereiding

Leuk dat je een mentoringsessie met mij wilt inplannen! Je kan hier een sessie boeken en gelijk online een afspraak inplannen. Je ontvangt een vragenlijst ter voorbereiding van de mentoring.

02. Inplannen

Op deze pagina ontdek je de soorten pakketten die ik aanbied. Wil je een mentoringsessie Interesse, maar eerst liever contact?  Neem contact met mij op via het contactformulier of plan een online (video)belafspraak in.

01. Aanvraag mentoringsessie

Mijn werkwijze

Wat je kan verwachten

FAQ

Mentoring

Hoe lang duurt een mentorprogramma?

Hoe lang duurt een mentorprogramma?

De duur van de mentoring hangt af van jouw specifieke behoeften en doelstellingen. Het programma kan variëren van enkele weken tot enkele maanden. De exacte duur stemmen we samen af aan de hand van jouw wensen.

Je kan kiezen voor een eenmalige mentoringsessie, een halfjaar traject met elke maand een mentoringsessie of voor een strippenkaart waarbij jij zelf bepaald op welke momenten je de mentoring in wilt plannen.

Ik ben een startende ondernemer, is mentoring voor mij geschikt?

IK BEN EEN STARTENDE ONDERNEMER, IN MENTORING VOOR MIJ GESCHIKT?

Toen ik ruim 12 jaar geleden als 25-jarige samen met mijn compagnon onze eerste onderneming startte was dat enorm spannend. Als business mentor ben ik jouw klankbord wanneer het nemen van zakelijke beslissingen overweldigend kan zijn. Ik geef je inzichten om je te helpen een weloverwegen besluiten te nemen voor jouw onderneming. Mis je focus? Weet je niet hoe je orde kan scheppen in het concreet maken van je ideeën? Er zijn momenten dat we in onze ondernemerschap weerstand ervaren door onze eigen belemmerende overtuigingen. Objectieve feedback en een frisse blik van buitenaf kan dan erg waardevol zijn.  

Mijn onderneming bestaat al een aantal jaar, is mentoring iets voor mij?

MIJN ONDERNEMING BESTAAT AL EEN AANTAL JAAR, IS MENTORING IETS VOOR MIJ?

De groei naar een nieuwe fase brengt altijd nieuwe overwegingen met zich mee. Het is dan ook niet vreemd wanneer je onzeker voelt en het overzicht even helemaal kwijt bent. Dat hoort allemaal bij het groeien van een onderneming. Die momenten helpen je om even stil te staan, te reflecteren en te groeien. Weet dat niet alleen jij dit ervaart. Ik en met mij zoveel andere ondernemers, hebben daar ook gestaan. Mijn business mentoring is maatwerk. Samen bespreken we jouw unieke situatie en stellen we een strategisch plan en actieplan op met doelen waar je de komende tijd aan gaat werken.

Iedere persoon, iedere onderneming is uniek. Als bedrijf wil je graag laten zien dat je authentiek bent en dat je iets unieks te brengen hebt. Tijdens het in kaart brengen van de klantreis (ook wel customer journey genoemd) kijk je naar de contactmomenten die jouw klant met jou en je onderneming heeft. Ik help je om deze touchpoints in kaart te brengen en te optimaliseren. Samen brainstormen we hoe jouw klant tijdens de gehele klantreis verbinding kan voelen met jou, jouw product (of dienst) en voelt ‘hier moet ik zijn’.

Jouw onderneming weerspiegelt jouw persoonlijkheid. Maar hoe laat je aan klanten zien wat je te bieden hebt? Hoe word je zichtbaar? Om te verkopen is het belangrijk om mensen aan je te verbinden. Kijk maar naar jezelf, wanneer je meer verbinding voelt met een verkoper dan ben je meer bereid om iets te kopen. Zichtbaar zijn kan spannend voelen.
Samen kijken we welke marketingstrategie het beste bij je past. Wat zijn bijvoorbeeld jouw unique selling points (USPs). Wat onderscheidt jou en jouw product of dienst van andere ondernemingen? Als je weet wat jou en je onderneming uniek maakt kan je dit verwerken in je boodschap, je teksten en berichten op social media. Zo zorg jij voor een persoonlijke en authentieke klantbeleving.

Hoe lang duurt een mentoring sessie?

HOE LANG DUURT EEN MENTORING SESSIE?

Een mentoring sessie kan in blokken van 1 ½ uur, 3 uur of 6 uur ingepland worden. Jij bepaalt zelf hoeveel tijd je per keer wilt inplannen.

De sessies van 1,5 uur worden online ingepland. Voor de sessies van 3 of 6 uur kan je kiezen of je deze online of bij mij op locatie (in Boskoop, Zuid-Holland) wilt inplannen. Wil je zo effectief mogelijk werken en geen tijd verliezen aan reistijd, dan is een online sessies een goede keuze! Vind je het juist fijn en inspirerend om op een andere locatie te werken, dan zijn sessies bij mij op locatie een mooi alternatief voor de online sessies.


Welke onderwerpen kunnen wij tijdens de mentoring bespreken?

WELKE ONDERWERPEN KUNNEN WIJ TIJDENS DE MENTORING BESPREKEN?

Ik vraag van jou als (startende) ondernemer om je gedachten, onzekerheden en angsten onder woorden te brengen. Als strateeg help ik je om hier orde in te scheppen en om verder te kijken. Om deze gevoelens om te zetten in praktische vervolgstappen waardoor jij weer verder kunt groeien met je onderneming. Onderwerpen die wij kunnen bespreken zijn: fundament & identiteit, product- en klantreis, financien & prijsbepaling en zichtbaarheid. 

Wat is kenmerking voor jouw mentoring?

WAT IS KENMERKING VOOR JOUW MENTORING?

Bij de start van mijn vorige onderneming hebben de volgende vragen ons geholpen om de fundering van onze onderneming te verstevigen. Wat is het fundament en de identiteit van onze onderneming? Welke waarden en normen zijn voor ons belangrijk? Welke ervaring wil je dat klanten (en personeel) met ons en ons bedrijf hebben? En ook heel belangrijk welke waarden en normen zijn belangrijk voor ons? Wat is de optimale werkomgeving voor ons om te creëren?

Ik daag je uit om even stil te staan… om antwoord te vinden op bovenstaande vragen, om nieuwe uitdagingen aan te gaan en ambities waar te maken. Mijn aanpak onderscheidt zich doordat ik mijn innovatie, strategische en zakelijk kant graag met elkaar combineer. Dat uit zich in resultaatgerichte hulp, no-nonsense en creatieve oplossingen waarmee ik jou kan inspireren.

Today is a good day. Let’s meet and work together!


Ik vind het moeilijk om mijn prijzen te bepalen. Kan jij mij hierin adviseren? 

IK VIND HET MOEILIJK OM MIJN PRIJZEN TE BEPALEN. KAN JIJ MIJ HIERIN ADVISEREN? 

Financiën spelen een belangrijke rol in het ondernemerschap. Als er onvoldoende geld binnenkomt ben je nou eenmaal gauw klaar met ondernemen. Bij de waarde die jij biedt hoort een passende prijs. De prijs van het product is een beloning en investering van de klant voor de waarde die jij biedt. Samen kijken we naar jouw producten, de prijzen, de verkoop en winstkansen. Waar kan je bijvoorbeeld het beste als eerste op richten om meer omzet te behalen? En kan je met je huidige prijzen en beschikbare tijd eigenlijk wel nieuwe omzetdoelen behalen? Passende prijzen vragen kan nog wel eens een dingetje zijn. We zijn bang voor de reactie van onze klanten en bang om niets meer te verkopen. Ik deel graag mijn expertise met je!

Ik loop vast in de uitvoering van mijn ideeen. Is mentoring hier passend bij?

IK LOOP VAST IN DE UITVOERING VAN MIJN IDEEEN. IS MENTORING HIER PASSEND BIJ?

Er kunnen van die momenten zijn dat je een beeld voor ogen hebt, maar niet weet hoe je er moet komen. Je bent creatief, hebt een prachtig product of dienst, maar je verliest jezelf in het proces omdat je geen concreet plan hebt. Ik help je om overzicht te creëren.

Samen zorgen we ervoor dat we van alle losse stukjes en ideeën een strategisch plan maken waar jij weer verder mee kan groeien. Welke stappen doorloopt je product van ontwerp t/m de aanschaf. Waar ben je tevreden over en waar zie je verbeteringen? Ik help je om overzicht te krijgen over alle stappen.

Ik zoek een sparringpartner, valt dat onder mentoring?

IK ZOEK EEN SPARRINGPARTNER, VALT DAT ONDER MENTORING?

Als je net een onderneming start of als je met je onderneming groeit, dan komt er veel op je af. Je kan ook met zaken geconfronteerd worden waar je nog geen ervaring mee hebt. Dan is het fijn dat je een sparringpartner hebt die met je meekijkt en haar expertise met je deelt, zodat jij weer kan doorgroeien met je onderneming. Ik loop met je mee. Ik ben jouw sparringpartner die je helpt bij de praktische en zakelijke kant van de start of groei van je onderneming, die je motiveert om je doelen te behalen. Die je helpt om van een afstand naar jouw zakelijke proces te kijken en die je inspireert bij het bepalen van nieuwe stappen. Met als doel dat jij weer met vertrouwen de volgende stappen zet. Als het als ondernemer soms lastig is om je doelen te behalen en je motivatie hoog te houden, ben ik daar als business mentor om je te motiveren om actie te nemen en je verantwoordelijk te houden voor jouw doelen en actieplannen. 

Hoe weet ik dat mentoring iets voor mij is?

HOE WEET IK DAT MENTORING IETS VOOR MIJ IS?

Uit ervaring weet ik dat randzaken enorm veel tijd kunnen innemen. Dat je kan blijven hangen in de dagelijkse gang van zaken die groei en ontwikkelingen tegenhouden. Uit ervaring weet ik ook dat het goed is om even stil te staan. Te reflecteren. Een stap terug te doen. Rust en (letterlijk) afstand te nemen. Juist op die momenten merk je dat je weer geïnspireerd kan worden en dat er weer focus komt. Dat is precies wat we tijdens de mentoring gaan doen. Ben jij toe aan een nieuwe stap in je ondernemerschap, dan is mentoring zeker iets voor jou! 

Waar vindt een mentoringsessie plaats?

WAAR VINDT EEN MENTORINGSESSIE PLAATS?

Voor de sessies van 1,5 uur plannen we standaard een videobelgesprek in. Voor de sessies van 3 of 6 uur kan je kiezen tussen een videobelgesprek of een afspraak bij mij op locatie (Boskoop, Zuid-Holland). Wil je zo effectief mogelijk werken en geen tijd verliezen aan reistijd, dan zijn een online sessies een goede keuze! Vind je het juist fijn en inspirerend om op een andere locatie te werken, dan zijn sessies bij mij op locatie een mooi alternatief voor de online sessies. 

neem contact op >

Nog vragen na het lezen van deze FAQ?

Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedankt!

Interesse in business mentoring, maar graag eerst even contact? Stuur me jouw vragen door via onderstaand contactformulier en ik kom zo spoedig mogelijk bij je terug. 

Let's work together

Ja, stuur mij meer inspiratie via de mail.

Met mijn blog wil ik je uitdagen om even stil te staan & wil ik je inspireren in het ondernemerschap. Abonneer je nu op mijn blog en ontvang relevante tips via de e-mail. 

Kan je een zakelijke sparringpartner gebruiken? 

Ik kijk er naar uit om je te inspireren met mijn blogs. 

Liefs, Nicole

Bedankt voor je inschrijving!