waardevol stilleven als herinnering aan dierbare

Ik herinner je

Op onze secretaire in de woonkamer staat een herinneringsstilleven, een waardevol stilleven als herinnering en eerbetoon aan mijn opa en oma. Dit stilleven bevat diverse objecten die me aan hen doen denken. Het stilleven is een herinnering aan mijn grootouders die overleden zijn.

Persoonlijke spullen

Opa’s portemonnee, zijn wekker, een borreltje, zijn pet en bijbel vormen de kern van het stilleven. Wanneer ik naar zijn persoonlijke spullen kijk, zie ik hem weer zitten op onze bank, vol vreugde omdat hij ons voor de gek houdt door ons verjaardaggeld stiekem in zijn borstzakje te verstoppen. In de hoop dat we al vragend zullen zoeken, “waar is het nou toch gebleven?”.

Kostbare herinnering

De studieboeken en onderzetters behoorden toe aan oma, een ondernemende en creatieve vrouw. Ze werkte in de zorg en ging met haar nichten op vakantie naar Engeland. Als ik naar het stilleven kijk, brengen mijn gedachten me terug naar die tijd. Ik besef hoe vooruitstrevend deze dingen waren voor haar tijd, zeker met een gezin van 8 meiden. Bij het bekijken van het stilleven komen allerlei herinneringen naar boven. Ik denk aan oma, een paar maanden voor haar overlijden, op het openingsfeest van mijn vorige onderneming (kinderopvang 10forKIDS). Ze genoot van het feest en verzamelde ballonfiguren voor haar achterkleinkinderen. Ik ben dankbaar voor deze mooie herinnering. Het is een tastbare herinnering aan mijn grootouders die overleden zijn.

Objecten met een herinnering
waardevol stilleven als herinnering aan dierbare
waardevol stilleven als herinnering aan dierbare

Waardevolle objecten

De secretaire zelf heeft ook grote waarde voor ons. Het was de secretaire van mijn schoonvader, die we kregen nadat hij was overleden.

Ons huis is gevuld met objecten die herinneringen oproepen: een fauteuil uit het ouderlijk huis, een oude bijbel, een oude camera en verrekijker. Ze herinneren ons aan dierbaren die zijn overleden, maar ook aan geliefden die nog steeds bij ons zijn. Het maakt ons huis tot een thuis.

Stilleven als aandenken

Verdriet bestaat omdat er liefde was. Dit vind ik een mooie gedachte als het gaat om verdriet en verlies. Onder de naam Stillevendig creëer ik gepersonaliseerde herinneringsstillevens om de herinneringen aan onze dierbaren tastbaar te maken. Een waardevol stilleven als herinnering. Hiermee hoop ik een klein beetje troost te bieden in tijden van verdriet.

Interesse in een uniek voor jou gemaakt stilleven?

Voel je vrij om contact op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.

Of je nu op zoek bent naar een business mentor, zakelijke portretten, content voor je socials, of het vastleggen van kostbare herinneringen, ik ben er om jou te helpen. Samen kunnen we mooie momenten creëren en deze voor altijd vastleggen.

Wat kan ik voor je betekenen?